Hop til hovedindholdet

Kalundborg Kommune logo

Landdistriktsudvalgets udviklingsdag 4. maj 2024 Aflyst


Dato og tid

Lørdag d. 4. maj 2024 kl. 09:30 til 14:30

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 26. april 2024 kl. 12:00

Sted

Dyrehøj Vingård, Røsnæsvej 254, 4400 Kalundborg Dyrehøj Vingård
Røsnæsvej 254
4400 Kalundborg

Landdistriktsudvalgets udviklingsdag 4. maj 2024 Aflyst


Arrangementsbeskrivelse

Landdistriktsudvalget inviterer alle lokalråd, beboerforeninger og landsbylav til fælles udviklingsdag lørdag den 4. maj kl. 9.30-14.30 på Dyrehøj Vingård, Røsnæsvej 254, 4400 Kalundborg.

Programmet har til formål at understøtte, at deltagerne kan arbejde med egne ideer og projekter og komme hjem fra udviklingsdagen med planer for det videre arbejde i eget lokalråd eller i samarbejde med andre. Der kan deltage 2-3 personer pr. forening.

Dagen har stort fokus på netværk og fællesskaber, så der er mulighed for at deltagerne kan søge sparring på tværs og eventuelt etablere nye samarbejder omkring mindre opgaver og projekter.

Du skal melde dig til den workshop, som du vil deltage i på dagen. Du kan kun deltage i en workshop i løbet af udviklingsdagen.

Hvis du melder dig til den workshop der handler om Fællesejet landsbyvirksomhed, skal du meget gerne helt kort skrive, om du allerede har en ide til en fællesejet landsbyvirksomhed.

Program

1. Velkomst og oplæg fra Landdistriktsudvalget

2. Oplæg ved Landskaberne om fællesejede landsbyvirksomheder. Oplægget er tænkt som en inspiration, og som noget nogle af deltagerne kan arbejde videre med i workshopdelen.
”Landsbyens fællesejede energiløsninger, det lokale kontorfælleskab der tiltrækker tilflyttere, andelshotellet der skaber lokale jobs eller den andelsejede købmand - er alle eksempler på en lokal og fællesejet landsbyvirksomhed Det er initiativer, der etableres og drives i fællesskab af beboere i et lokalsamfund, og som bygger både på fællesskab og forretning. I oplægget vil vi vise enkelte eksempler på landsbyvirksomheder og sætte fokus på, hvad der skal til, når initiativer som disse ønskes etableret i mindre lokalsamfund.”
 
3. Fire forskellige workshops med temaerne: 
Workshop 1: Fællesejet landsbyvirksomhed: I denne workshop tager vi udgangspunkt i nogle af deltagernes egne ideer til en fællesejet landsbyvirksomhed. Workshoppen er både for jer, der gerne vil arbejde konkret med det første skridt på vejen mod realiseringen af jeres ide til fællesejet landsbyvirksomhed og for jer, der er nysgerrige og gerne vil bakke andres ide op. Vi vil sætte arbejdet i gang sammen – og udbyttet vil være lidt ekstra mod på rejsen, et realistisk blik på mulighederne og konkrete forslag til at komme i gang.
 
Workshop 2: Bosætning: På denne workshop kan I få gode ideer til, hvordan I kan gøre mere for at tiltrække nye beboere til jeres by, og hvordan I kan tage imod nye beboere. På workshoppen deler I jeres erfaringer med de andre deltagere og kommer hjem med en køreplan til, hvordan I kan arbejde videre med tiltaget i jeres lokalråd/beboerforening/landsbylav.
 
Workshop 3: Fællesskaber imellem landsbyer: På denne workshop kan I få gode ideer til, hvordan I kan bruge naturen som løftestang til, at jeres by bliver et godt sted at bo og leve. Det kan være ideer til bedre adgang til naturen, fællesskaber og aktiviteter i naturen, at få naturen i spil i fællesskabet, at skabe ny natur eller at formidle naturen på nye måder. På workshoppen deler I jeres erfaringer med de andre deltagere og kommer hjem med en køreplan til, hvordan I kan arbejde videre med tiltaget i jeres lokalråd/beboerforening/landsbylav.
 
Workshop 4: Natur som løftestang til at vores by er et godt sted at bo og leve: På denne workshop kan I få gode ideer til projekter hvor I kan samarbejde på tværs af landsbyer. Det kan være ideer til hvordan mødesteder kan skabe sammenhængskraft og fællesskab, hvordan man byerne imellem kan samles om institutioner, foreninger, faciliteter og rekreative tilbud, eller hvordan I kan støtte hinanden i at se mere langsigtet på udviklingen i jeres område. På workshoppen deler I jeres erfaringer med de andre deltagere og kommer hjem med en køreplan til, hvordan I kan arbejde videre med tiltaget i jeres lokalråd/beboerforening/landsbylav
 
4. Frokost
 
5. Opsamling, fælles drøftelser og afrunding ved Landdistriktsudvalget

 

Mange hilsener

Landdistriktsudvalget

 

Kontakt: Landdistriktskoordinator Rikke Røge Forchhammer, rirf@kalundborg.dk 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Kalundborg Kommune
Tlf: +45 59 53 44 00
kultur@kalundborg.dk

Kontaktinformation til arrangør

Kalundborg Kommune
Tlf: +45 59 53 44 00
kultur@kalundborg.dk